27 Aralık 2010 Pazartesi

Long live the King! - Tanri Kral'i korusun!

Sanmayin ki bu yazi Michael Jackson'la ilgili... Evet kendisi Pop'un krali ama benim bahsedecegim Suudi Arabistan'in krali..
Son zamanlarda burada yasananlar oldukca umut verici. Normal sartlarda "Aman bunun nesi var ki?" diyeceginiz konular hayatinizin baslica engeli olunca, buradaki bebek adimlari, insanlik icin buyuk basamaklara donusuyor. Mesela, yavas yavas artik kadinlar araba kullanirken gorulmeye baslandi. Hatta buyuk supermarketlerdeki kasalarda kadinlar da calismaya basladilar. Size komik geliyor olabilir ama burasi icin gercekten genis bir "Wouuww!" tepkisini hakeden gelismeler bunlar..
Birkac yil icinde kadinlar farkli sektorlere el atabilir ve konularinda erkeklere fark dahi atabilirler. Uyuyan potansiyelden korkun derim. Umarim da oyle olur. Tum bunlarin Kral'in sayesinde oldugunu hatirlatmak isterim. O yuzden birkez daha Tanri Kral'i korusun!

4 yorum:

Bülent Pakman dedi ki...

Eminimisiniz? Gözlerinizle gördünüz mü kadınların Cidde'de araba kullandığını? Böyle olsa büyük haber olurdu.

Gizem dedi ki...

Merhabalar Bulent Bey,

Tabi ki araba kullanan bayanlar genelleme yapmaya yetmeyecek kadar az. Trafigin az oldugu yerlerde 1-2 sefer rastladim. Arapla evli Turk bir arkadasim cocuguna aldigi arabayi kendisinin de kullandigini soylemisti. Yine de umut dolu gelismeler burasi icin. Hatta camlari filmle kapli arabalari da prenseslerin kullandigini biliyoruz. Bunu Saudi dostlarimizin kendileri de soyluyorlar. Referansim onlar. :)

Defne dedi ki...

Sevgili Gizem,
çok yakında Ankara'dan Cidde'ye üç yolcu daha var gibi :). Henüz resmileşmediğinden blogumda duyurmadım. Blogundan faydalanacağım kesin ama eğer senin için de uygunsa e-mail yoluyla kafamdaki ardı arkası gelmeyen soruları sana sormayı çok isterim. Samimiyetle cevaplayacağından hiç şüphem yok.

Buradan yazmak istemezsen e- mail adresini, benimki: defneden_blog@yahoo.com
Sabırsızlıkla bekliyorum.

Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Merhaba,

bende Eylül 2016'dan sonra en sevdiğim İstanbul'u bırakıp, Cidde'ye geleceğim.

Orada bayan olarak hayat nasıl geçiyor, sizin fikrilerinize çok ihtiyacım var.

Kafamda deli sorular nasıl oraya adapte olacağım bilemiyorum :(